Menu
Uw winkelwagen

Vetus

Een vuilwaterpomp wordt ingezet om zanderig, verontreinigd water of water met vaste delen te verpompen. Wij beschikken over vuilwaterpompen in diverse soorten en maten, waarbij iedere pomp eigen voordelen heeft. Alle pompen uit onze collectie zijn in staat probleemloos langdurig afvalwater te vermalen en te verpompen. Wil jij een vuilwaterpomp kopen? Dan is de informatie op deze pagina handig om te weten.


Hoe werkt een dompelpomp?

Een vuilwaterpomp is een dompelpomp die specifiek geschikt is voor het verpompen van vuil water. Vuilwaterpompen worden ook vaak ingezet voor het verpompen van vloeistoffen met vaste delen. Deze pompen hebben een waaier met een grote vuildoorlaat.


Waar moet u op letten bij de aanschaf van een vuilwaterpomp?

Wilt u een vuilwaterpomp kopen? Er zijn dan een aantal belangrijke punten waar u rekening mee moet houden. Een niet volledig functionerende vuilwaterpomp is natuurlijk het laatste waar u op zit te wachten tijdens een noodsituatie. Het is bij het bestellen van een vuilwaterpomp altijd belangrijk om te letten op:

  • Doorlaatbaarheid van vaste delen

  • Opvoerhoogte

  • Pompcapaciteit


Doorlaatbaarheid van vaste delen

Dit is wellicht wel het belangrijkste aspect van een vuilwaterpomp. Vaste delen komen in verschillende maten en alle maten worden niet door elke pomp ondersteund. Een te groot vast deeltje kan fataal zijn voor de pomp. De pompinlaat zou bijvoorbeeld door dit grote vaste deel geblokkeerd kunnen worden, hierdoor raakt de pomp uiteindelijk oververhit. De rest van de gevolgen hiervan zullen niet erg fijn zijn. Wilt u graag vuilwaterpomp bestellen? Bekijk dan nu ons diverse assortiment!


Opvoerhoogte

Dit is de maximale druk waarop het water door de vuilwaterpomp kan worden gebracht. Vuilwaterpompen beschikken stuk voor stuk over hun eigen opvoerhoogte. Wilt u graag vuilwaterpomp kopen? Bekijk dan nu ons diverse assortiment!


Pompcapaciteit

De pompcapaciteit staat voor de maximale hoeveelheid water wat de vuilwaterpomp per uur kan verwerken. De opvoerhoogte kan zeker verschil maken als het gaat om de pompcapaciteit van de vuilwaterpomp. Iedere vuilwaterpomp beschikt over een eigen individuele pompcapaciteit. Wilt u graag vuilwaterpomp bestellen? Bekijk dan nu ons diverse assortiment!

 

Maximale grootte vuildeeltjes

Als je een vuilwaterpomp aanschaft, is het van belang om te letten op de maximale grootte van de vuildeeltjes die de pomp aankan. Vaste delen zijn er in verschillende maten en niet iedere pomp kan met iedere maat omgaan. Te grote vaste delen kunnen funest zijn voor de pomp.


Verschillende soorten vuilwaterpompen
Op Tijssen Watersport vind je verschillende vuilwaterpompen, van merken Lankhorst Taselaar, Whale en TECH.Het verschil zit vooral in de capaciteit en in de maximale grootte van de vuildeeltjes die de vuilwaterpomp aankan.


Vuilwaterpomp kopen of overige vragen?

Heeft u na deze informatie nog vragen over een vuilwaterpomp? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt ons bereiken op het telefoonnummer 071- 54 10 185 en je kunt altijd een e-mail sturen naar info@tijssenwatersport.nl. Daarnaast is onze watersportwinkel in Leiderdorp van maart t/m september geopend op maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 18:00, donderdag van 09:00 tot 21:00 en zaterdag van 09:00 uur tot 17:00. Van oktober t/m februari zijn wij dinsdag t/m vrijdag geopend van 09:00 tot 18:00 en zaterdag van 09:00 tot 17:00.